Fick idag semestertillägget på lönen. Det mesta av överskottet går direkt till sparandet.
 
 
Jag lade in 1000 kr i mitt Collectorkonto hos Avanza när alla räkningar var betalda. Ska kanske sätta in lite mer pengar där eller i TrustBuddy, eller kanske ta tag i att investera i RicanAdFunds äntligen.. jag får fundera lite på det.
 
 
I övrigt så njuter jag av en välförtjänt semester, midsommar firades i släktens sommarstuga helt utan el och indraget vatten. Så batteriet i mobilen dog och man fick hämta vatten i en brunn. Men vad fantastiskt skönt det var. Balsam för själen att få slippa allt och bara njuta och få vara...
 
Tills nästa gång: ha det bra och spara smart

Hoppas alla har en bra midsommar. Visst känns det lite bättre när man har lite pengar sparade och inte behöver tänka lika snålt?

Jag vill passa på att tipsa om boken som fick mig att bli medveten om effektiv ekonomi: Vägen till din första miljon av Tobias Schildfat.
 
Boken finns att köpa på Adlibris.
 
 
För mig är det en viktig bok, då den öppnade mina ögon för ekonomi och för aktier, något som jag aldrig brytt mig så mycket om tidigare. Den förklarar på ett bra, men aldrig fördummande sätt hur saker och ting fungerar och innehåller många tips, bland annat om Ratos.
 
Se mer i videon nedan.
 
Skaffa den om du är intresserad av att ta tag i din privatekonomi och bli inspirerad.
 
 
 
Så här känns det för många av oss idag. Själv fick jag tillbaka 5000 kr.
 
Hitills har jag placerat 1000 kr i mitt Avanzakonto. Övriga pengar vet jag inte vad jag ska investera i. Hade plan att investera i TrustBuddy, men jag satte in 5000 kr där nyligen, se tidigare post. 
 
Då jag varit duktig och sparat massa så funderar jag på att helt enkelt ha resterande återbäring som semesterkassa.  Man kan kosta på sig lite lyx om man är sparsam med det så att säga.